Att spela Texas Hold’em

Texas Hold’em är en form av poker som går ut på att man ska få bäst kombinationer av kort. Man har två kort på hand från början som man inte får visa någon annan. Man skapar sedan kombinationer med 5 gemensamma kort som ligger öppet på bordet.

Hur fungerar spelet

Man börjar med att dela ut ett kort till alla. Den som får högst kort är den som får börja ge, man kallar den personen för dealer. Den som sitter efter dealern kallas för halvblind och den måste lägga in en halv insats. Den som sitter därefter är helblind och den måste lägga in en hel insats. Man kallar dem blinda eftersom de måste satsa utan att få se sina kort. Termer i Texas Hold’em hittar du här.

Kombinationer

Kombinationerna i Texas hold’em är precis som i vilket pokerspel som helst vilket gör det enkelt för den som kan poker sedan innan att förstå reglerna. Man behöver inte tänka på dessa om man spelar online eftersom det då är en dator som räknar åt en. Om man däremot spelar i verkligheten så kan det ibland vara bra med en fusklapp med kombinationerna och vilka som är värda mest. Det kan annars uppstå irritation i spelet om man inte kommer överens.

Spela Texas Hold’em

Vid Texas Holdem tilldelas spelarna två kort var. Dessa kort kallas hålkort. Utifrån dessa kort ska spelaren ta ställning till huruvida vederbörande ska delta vid given eller ej.
Den första satsningsrundan vidtar innan ytterligare kort lagts på bordet. De två första spelarna efter ”knappen” har lagt lilla- respektive stora mörken.
Den första spelaren att ”tala” är spelaren efter stora mörken. dernna position brukar på pokerslang kallas ”Under the gun” eftersom det är denna spelare som anslår tonen.
Om spelaren anser att handen är stark nog för att spelaskan vederbörande syna eller höja insatsen. En syn har samma storlek som stora mörken. Spelaren kan även välja att folda om vederbörande anser att handen är för svag. Därefter satsar alla spelare runt bordet enligt samma struktur; fold, call eller raise. Om någon höjer insatsen så följer ytterligare en runda där spelarna antingen väljer att höja ytterligare, syna eller slänga sina kort.
Efter den första satsningsrundan följer tre ytterligare satsningsrundor. Mellan varje satsningsrunda delas sammanlagt fem ytterligare kort ut på bordet i tre omgångar. De fem korten kan snabbt ändra förutsättningarna för spelarna. Vinnaren blir den person som kammar hem potten av marker på slutet. Det gör den spelare med den bästa handen och en skicklig spelare hanterar sina marker som vapen och pressar de andra spelarna att kasta sina händer utan att någonsin visa vad vederbörande hade på hand.

Hur blir man en bättre spelare i Texas holm’em?

Träning ger färdighet brukar man säga. Det finns såklart en del som har med tur att göra när det kommer till Texas holm’em, men samtidigt är det mycket skicklighet bakom varje giv. Man kallar varje runda för giv. Det man kan göra är att man ser på när andra spelar. Det finns live-sända spel som man kan följa online. Sedan finns det de som hellre gillar att läsa och köper böcker om hur man spelar poker.